Підтримати нас

За підозрою в колабораціонізмі Миколаївський суд затримав жителя Херсонщини

22 травня 2024 09:20
371
Поширити:
Фото: СБУ

Центральний районний суд Миколаєва задовольнив клопотання про взяття під варту 45-річного жителя Херсонської області, якого підозрюють у колабораціонізмі.

Про це повідомляє Центральний районний суд Миколаєва.

За даними клопотання, чоловік, який наразі проходить військову службу за мобілізацією у ЗСУ, в період окупації частини Херсонської області обійняв посаду окупаційного інспектора в одній із незаконно створених виправних колоній.

На своїй посаді чоловік здійснював нагляд за ув’язненими та роботу установи за режимом, сприяв встановленню та функціонуванню системи виконання покарань РФ.

Слідчий суддя постановив застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Чоловіку загрожує ув’язнення на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Олешківська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 31-річного чоловіка. Він підтримував збройну агресію РФ на території України.
  • У Херсонській області з 24 лютого 2022 року до 1 травня 2024 року 96 людей визнали винними в колабораціонізмі. Вони були засуджені за участі прокурорів Херсонської обласної прокуратури судами першої інстанції.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів