Підтримати нас

За колабораціонізм ексдиректорку Херсонського ліцею засудили до 12 років ув’язнення

Автор статті
27 квітня 2024 07:52
404
Поширити:
Фото: investigator.org.ua

12 років позбавлення волі із конфіскацією майна за колабораціонізм та пособництво державі-агресору заочно отримала колишня директорка Херсонського академічного ліцею імені О. В. Мішукова.

Про це повідомляє Малиновський районний суд міста Одеси.

За даними слідства, жінка обійняла посаду незаконного ректора окупаційного “Державного бюджетного освітнього закладу вищої освіти Херсонської області Херсонського державного університету”.

На своїй посаді жінка підбирала людей на посади професорсько-викладацького складу, ввела російську мову у роботу загальноосвітнього вищого навчального закладу та приймала студентів.

Також у закладі освіти, який вона незаконно очолила, жінка розпочала навчання за стандартами освіти РФ з загальним застосуванням російської мови як офіційної.

Рішенням суду їй призначили 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у закладах освіти, а також обіймати посади в органах державної влади, державного управління та контролю, місцевого самоврядування у сфері освіти та займатися освітньою та виховною діяльністю на строк 15 років із конфіскацією всього належного їй майна.

  • Йдеться про Тетяну Томіліну, раніше Медіаплатформа “Вгору” публікувала її досьє.
  • У квітні 2023 року СБУ повідомила Томіліній про підозру у колабораційні діяльності та пособництві державі-агресору.
  • Не пізніше 23 серпня 2023 року Тетяна Томіліна добровільно подала свою кандидатуру до партійного списку “Єдиної Росії”, щоб стати депутатом незаконної херсонської обласної думи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ