Підтримати нас

За добу шахраї ошукали жителів Херсонщини на понад 50 тисяч гривень

Вгору
Автор статті
02 квітня 2024 19:28
253
Поширити:

За добу шахраї ошукали трьох жителів Херсонщини на понад 51 тисячу гривень. 

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Зазначається, що 60-річна жінка з Херсона отримала повідомлення від подруги позичити 6 тисяч гривень. Пізніше з'ясувалося, що її акаунт зламали аферисти.

Жительці Зеленівки 69 років зателефонував нібито менеджер банку і розповів, що зараз проводять роботи із захисту клієнтських карток, тож необхідно надати інформацію. Після виконання всіх умов із рахунку заявниці зникло 12 тисяч 165 гривень, інформують правоохоронці.

Також до поліції звернулася 52-річна жінка з Бериславського району. Їй зателефонував нібито працівник банку та попросив надати дані картки для оформлення фінансової допомоги. Після чого з її рахунку шахраї зняли 33 тисячі 315 гривень, йдеться в повідомленні.

  • В ефірі “Вгору” речник Нацполіції Андрій Кований розповів, що з початку 2024 року поліція Херсонської області розпочала 135 кримінальних проваджень за фактом телефонного та інтернет-шахрайства. Топ шахрайських схем наразі формується наступним чином: на першому місці інтернет-шахраї, які діють у сфері купівля/продаж товарів (на них надходить понад 50% зі всіх заяв), на другому місці фішингові посилання, а на третьому – злам сторінок.
  • Кіберполіція повідомила про новий вид шахрайства: надходять фейкові СМС, що містять фішингові посилання, через які люди переходять на підконтрольні шахраям ресурси. У повідомленнях йдеться про те, що прийшла посилка від імені відомого поштового сервісу.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ