Підтримати нас

За добу рятувальники Херсонщини 6 разів виїжджали на гасіння сухої трави, сміття та очерету

14 квітня 2018 08:00
585
Поширити:

В області продовжуються випадки спалювання населенням сухої рослинності на городах та присадибних ділянках. Це призводить до збільшення кількості пожеж в природних екосистемах. Не зважаючи на численні застереження рятувальників щодо небезпеки спалювання сміття та сухостою - населення продовжує нехтувати заходами безпеки.

Щодня вогнеборці ліквідовують до десяти загорань у природних екосистемах. Протягом доби 13 квітня, пожежно-рятувальні підрозділи області 6 разів виїжджали на загоряння сухої рослинності у Корабельному (2), Білозерському (2), Генічеському(1) та Каховському (1) районах загальною площею близько 1 га.

Тож, аби зменшити невтішну статистику щодо виникнення пожеж на відкритих територіях, площа яких подекуди становить понад 500 кв.м, рятувальники постійно проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням.

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню.

 image.jpeg

ГУ ДСНС України у Херсонській області

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів