Підтримати нас

За американським есмінцем у Чорному морі стежать кораблі РФ

20 лютого 2019 12:25
737
Поширити:

Американський есмінець USS Donald Cook увійшов у Чорне море для проведення спільних з Україною та іншими союзниками навчань.

Фотографії проходу в Чорне море американського ракетного есмінця опублікував портал Bosphorus Naval News.

Наразі есмінець прямує у порт Одеси. Як передає УНІАН, очікується, що судно прибуде в одеський порт 25 лютого.

У командуванні Шостого флоту США відзначили, що есмінець "проведе операції із забезпечення безпеки на морі і підвищення стабільності в регіоні".

Командувач силами ВМС США в Європі адмірал Фогго назвав візит "проявом солідарності" з Україною після інциденту в Азовському морі.

"Весь цей епізод в Азовському морі був для мене дуже обтяжливим", - заявив Фогго на полях Мюнхенської конференції з безпеки минулих вихідних.

Зазначимо, що за американським есмінцем Donald Cook організовано безперервне спостереження силами російського Чорноморського флоту. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Національний центр управління обороною РФ.

Зокрема, стежити за американським есмінцем послали малий ракетний корабель Орехово-Зуєво і розвідувальний корабель Іван Хурс.

Нагадаємо, американський есмінець USS Donald Cook востаннє заходив в Чорне море в січні 2019 року. Тоді корабель зайшов у порт Батумі, Грузія, і провів навчання з двома кораблями берегової охорони Грузії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ