Підтримати нас

ЄСПЛ визнав Україну винною у справі трьох свідків Єгови

Автор статті
16 листопада 2020 17:00
1,043
Поширити:

Європейський суд з прав людини визнав Україну винною у трьох справах про порушення ст. 9 та 14 Європейської конвенції - права на свободу релігії та заборону дискримінації. Рішення оприлюднені на сайті ЄСПЛ.

Європейський суд зобов‘язав Україну виплатити 14,7 тисяч євро трьом “свідкам Єгови” через релігійну упередженість. 

У ЄСПЛ вважають, що у всіх трьох випадках Україна не виконала свого обов’язку щодо викриття мотивів релігійної упередженості.

Так, 20 квітня 2009 року у селі Нові Млини Чернігівської області місцевий священник Микола Лисенко напав на односельців Тетяну Загубню та Марію Табачкову. Він намагався залякати жінок, щоб завадити їхній релігійній діяльності як свідків Єгови. Священник не поніс покарання за законодавством, що ЄСПЛ визнав порушенням прав людини.

Також 5 квітня 2012 року в Ізмаїлі натовп, очолюваний православним священиком, зірвав зустріч свідків Єгови. Люди погрожували присутнім, застосовували силу. Крім того, підпалили автомобіль та будинок, що належали сім‘ї членів товариства свідків Єгови. Жодного з учасників подій не притягнули до відповідальності. У цій справі ЄСПЛ також визнав Україну винною.

Третім випадком порушення Європейської конвенції з прав людини визнали інцидент у місті Носівка Чернігівської області 7 березня 2013 року. Тоді дві жінки, Тетяна Корнілова та Наталя Сердюк, запрошували односельців на релігійну службу свідків Єгови. Один із містян, дізнавшись про це, побив Тетяну Корнілову - жінка отримала струс мозку. Український суд зобов‘язав фігуранта сплатити штраф.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ