Підтримати нас

Які аналізи та обстеження українцям робитимуть безкоштовно

Автор статті
28 лютого 2017 08:45
699
Поширити:

Триває обговорення переліку обстежень, діагностичних процедур та лабораторних досліджень, які у рамках реформи медицини належатимуть до гарантованого державою “кошика” первинної медичної допомоги.

Міністерство охорони здоров’я представило переліки скрінігових обстежень на первинці, діагностичних процедур та лабораторних досліджень, які належатимуть до обов’якових медичних послуг і, фактично, не потребуватимуть від українців сплати додаткових коштів. Ознайомитися з ними можна тут і тут.

Ці списки уже кілька тижнів обговорюють з представниками медичної спільноти з регіонів. Лікарі можуть подавати свої пропозиції та зауваження до МОЗ, і в міністерстві їх обіцяють докладно розглянути. Адже поки що усі документи мають статус проектів.

Триває обговорення і на тематичних медичних форумах та в соціальних мережах. Зокрема, у Фейсбуці. Так, медики цікавляться, наприклад, про який конкретног тест на гельмінти йдеться, чому у переліку немає швидких тестів на ВІЛ, гепатити В і С, також ставлять інші сецифічні і дуже конкретні запитання. Однак найбільше цікавляться, як і кому можуть подати свої пропозиції за даним проектом, якщо не увійшли до робочих груп у регіонах. Однак чіткої відповіді немає. Залишається надсилати коментарі на електронну адресу, вказану на офіційному сайті МОЗ, або напряму в.о. міністра Уляні Сурун, її заступникам Павлу Ковтонюку, Олександру Лінчевському, Оксані Сивак та ін.. Однак гарантій, що подані у такій формі пропозиції будуть розглянуті, не існує.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ