Підтримати нас

Як росіяни обстрілювали Херсонщину у липні. ІНФОГРАФІКА

Vgoru
Автор статті
04 серпня 2023 08:34
1,086
Поширити:

За липень 2023 року російська армія кожен день обстрілювала деокуповану Херсонщину та і зараз не припиняє це робити. Ми звели до купи дані Херсонської обласної військової адміністрації та підрахували, яку кількість снарядів РФ випустила по території області та скільки людей постраждали внаслідок російської агресії у липні.

З інфографіки видно, що найменше разів окупанти обстріляли Херсонську область у п’ятницю 28 липня. Тоді вони випустили 126 снарядів. Найбільш активною Росія була 17 липня. Того разу окупанти 95 разів атакували Херсонщину, випустивши 517 снарядів. У середньому кожного дня вони обстрілювали правобережжя 66 разів, використовуючи 358 снарядів. 

У прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” речниця сил оборони півдня України Наталія Гуменюк стверджувала, що Херсонщина перебуває під постійними обстрілами військ РФ, особливо по лінії узбережжя, тому що російські військові бояться просування Сил борони. А 28 липня Наталія Гуменюк сказала, що “останнім часом росіяни почали менш інтенсивно обстрілювати Херсонщину. Це свідчить про дуже суттєву нестачу боєприпасів”. Це справді було так, адже починаючи з 22 липня росіяни обстрілювали область не більше, ніж 59 разів. За її словами, окупанти не можуть швидко відновити постачання, тому що пошкоджені мости не працюють на повну потужність. 

Вони обстрілюють область різними видами зброї: мінометами, артилерією, «Градами», авіацією, БПЛА, танками, РПГ. Були й нетипові застосування озброєнь. Уночі на 7 липня військові РФ випустили по правобережжю Херсонщини ракету із зенітно-ракетного комплексу С-300. А 18 липня російські війська застосували по Херсону іранські дрони-камікадзе “Шахеди”.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що впродовж липня від обстрілів по Херсонщині постраждали 130 людей: 30 загинуло та 107 поранено. За даними облдержадміністрації, як видно з інфографіки, загинули 17 людей, а 111 — отримали травми.

Останній день липня був найбільшим за кількістю постраждалих. Через російську агресію тоді загинули чотири людини, 18 були пораненими, з них одна дитина. Зранку 31 липня окупанти обстріляли центр Херсона з РСЗВ “Град”, а пізніше того дня армія РФ вдарила по мікрорайону Корабел. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ