Підтримати нас

Окупанти намагаються розташувати на островах Дніпра спостережні пункти — Наталія Гуменюк

Vgoru
Автор статті
13 липня 2023 11:17
480
Поширити:

Окупанти намагаються на островах дельти Дніпра розташувати свої спостережні пункти й частково поновити там свої позиції. Також зібрати те, що велика вода не знесла — залишки складів із боєприпасами та техніки. 

Про це повідомила в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Вони маневрують поміж островами, вони намагаються вивідати наміри Сил оборони й розгорнути там свої позиції, звідки могли б гіпотетично більш щільно тероризувати та стримувати Сили оборони на правому березі. Але кожного разу, коли цей недофлот виходить на воду, ми влучно відпрацьовуємо, і фактично кожен човен, який вони споряджають із диверсійно-розвідувальною групою, іде за курсом руського воєнного корабля”, — розповідає речниця.

Також, за її словами, присутність окупантів на лівому березі Дніпра критично не змінюється, але вони постійно маневрують, тому що їх накопичено там досить багато. 

“Попри те, що вже їм стало, як вони кажуть, тривожно, усе ж таки не перекидають звідти війська, а просто пускають їх фактично по великому колу. І так постійно роблять ротацію підрозділів поміж собою”, — пояснює Наталія Гуменюк.

Херсонщина перебуває під постійними обстрілами військ РФ, особливо по лінії узбережжя, тому що російські військові бояться просування Сил борони, стверджує речниця.

“Вони створили техногенну катастрофу, утворили екоцид, розраховували, що наслідки цієї повені для нас будуть критичними. Але прорахувалися, що лівий берег набагато нижчий, що правий берег не тільки міцно укріплений із позицій оборони, а й там розташовані Сили оборони, які були готові до такого розвитку подій”, — говорить пресофіцерка.

Нагадаємо, Наталія Гуменюк інформувала, що російські військові на тимчасово окупованих територіях Херсонщини стурбовані можливістю українського інформаційного впливу на населення під окупацією. Тому вони глушать і руйнують усі засоби комунікації й опорні об'єкти комунікації, тобто вежі та передавачі. Через це самі ж потерпають від відсутності мобільного зв’язку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ