Підтримати нас

Хто став керівником незаконного представництва Херсонської області в Москві. ОНОВЛЕНО

Вгору
Автор статті
02 лютого 2024 12:44
468
Поширити:

У Москві відкрилося представництво Херсонської області, його керівником став заступник окупаційного губернатора Володимира Сальда – 49-річний Володимир Боделан.

Про це 1 лютого повідомив окупаційний губернатор Херсонської області Володимир Сальдо в телеграмі.

За словами окупаційного очільника області, обов’язком Боделана буде представництво інтересів Херсонщини в Москві.

Сальдо додав, що представництво вже встановило ділові зв'язки з Держдумою РФ.

Створення представництва Херсонської області в Москві медіаплатформі “Вгору” прокоментував політолог та голова комітету виборців України Дементій Білий.

За його словами, зосереджувати свою увагу на створенні даного представництва не варто, адже це звичайний бюрократичний захід створений для пропаганди.

“Нічого конкретного це представництво насправді робити не буде, бо всі головні рішення приймаються не Сальдо і не “так званими” представниками Херсонської області в Росії, а кураторами, які дають команди, привозять величезними кількостями готівку та масово підкупають людей”, – сказав експерт.

Дементій Білий вбачає “цікавою” особу керівника представництва Володимира Боделана.

Він розповідає, що Володимир Боделан є сином Руслана Боделана, колишнього першого секретаря Обкому “Комуністичної партії України” в Одеській області. 

“Спершу він був депутатом, потім народним депутатом, пізніше став мером Одеси. З ним пов’язано багато різних скандалів, кримінальних справ щодо розграбування Одеси”, – повідомив експерт.

Білий додає, що кримінальні справи на Руслана Боделана закрили за президентства Віктора Януковича.

Що ж стосується його сина Володимира Боделана, то з 2010 по 2014 роки він був начальником управління ДСНС в Одеській області, Боделан був саме тією людиною, яка відмовилась відсилати пожежні машини під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі, повідомляє експерт.

“Слідство вважає, що саме тому пожежники не приїхали гасити пожежу вчасно і було стільки жертв”, – резюмує Дементій Білий.

Також з офіційних даних відомо, що у березні 2016 року Володимиру Боделану повідомили про підозру та оголосили в міжнародний розшук.

А влітку 2017 року Володимир Боделан набув російського громадянства і працював в окупованому Росією Криму, де обіймав посаду начальника "кримської філії федеральної казенної установи "Центр стратегічних досліджень цивільного захисту МНС РФ".

  • Нещодавно стало відомо, що посади заступників нового голови окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталія Гури отримали Мар’ян Жолубак і Максим Новак. Радницею голови стала Віолетта Шляжко.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ