Підтримати нас

Херсон посів 2 місце в рейтингу обласних центрів за результатами НМТ

20 вересня 2024 11:37
167
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

У рейтингу обласних центрів за результатами НМТ 2024 року Херсон посів 2 місце з середнім балом 145,53, поступившись Львову з балом 147,3.

Про це повідомили на сторінці Освіта.ua.

Трійку закрив Київ – 144,34.

Фото: Освіта.ua

Зазначається, що в якості вихідних даних для укладання рейтингу використані результати національного мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2024 році. Його проводили у формі компʼютерного тестування з використанням лише завдань із закритою формою відповіді.

Обласні центри в таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів НМТ за 2024 рік.

Середнє значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування, розраховане як середнє арифметичне результатів усіх тестів з урахуванням нескладених тестів (не подолав поріг «склав / не склав»). Таким тестам при розрахунку середнього арифметичного надано значення «0», тому значення середнього бала може складати менше ніж 100 балів. Якщо випускник школи не з’явився для складання національного мультитесту, такий тест не враховувався під час розрахунку, йдеться в повідомленні.

  • 15 випускників з Херсонщини у національному мультипредметному тестуванні отримали 19 найвищих результатів.
  • Дві випускниці Херсонського академічного ліцею імені О. В. Мішукова Софія Кумар та Дар’я Філончук, а також учениця фізико-технічного ліцею Софія Тарасенко отримали по 200 балів в національному мультипредметному тестуванні.
  • Двоє учнів Херсонського академічного ліцею отримали 200 балів у національному мультипредметному тесті.
  • Національний мультипредметний тест 2024 року (НМТ) у 2024 році складатимуть лише ті, хто планує вступати до університетів. Тестування відбуватиметься в комп'ютерній формі. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів.
     

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів