Підтримати нас

Всеукраїнська Рада Церков готує підручник для реагування на домашнє насильство

Автор статті
09 вересня 2021 04:30
901
Поширити:

Проблема домашнього насильства в останні роки є однією з найактуальніших і дискусійних в українському суспільстві. Нею впритул займаються психологи, юристи, ювенальні поліцейські, соціальні працівники, педагоги. Звертають на неї увагу і служителі релігійних культів.

Зокрема, днями в Києві відбулося засідання міжконфесійної робочої групи, де обговорювалося питання створення нового підручника, присвяченого методам протидії проявам домашнього насильства.

Учасники зустрічі відзначили, що видання дозволить “зробити зусилля церков у сфері протидії домашньому насильству більш ефективними і професійними”.

Передбачається, що підручник буде поширюватися серед священників, пасторів, інших церковнослужителів, також його застосовуватимуть волонтери, яких залучать у сімейному, жіночому, молодіжному служінні при церквах та інших релігійних організаціях.

Як повідомляють в Інституті релігійної свободи, який виступив ініціатором підготовки видання, завдання посібника – ввести в курс проблематики домашнього насильства, звернути увагу служителів Церков на цю суспільну проблему та підказати їм можливі першочергові заходи реагування.

Втім, як зазначають священнослужителі, у підручнику не можуть бути вичерпні відповіді на всі специфічні питання, пов'язані з проблемою домашнього насильства. Тому повнішу інформацію читачів просять шукати в тематичних розділах сайту "Зупини насильство" (family.org.ua).

До складу міжконфесійної робочої групи з протидії домашньому насильству, яка розпочала роботу над посібником, увійшли представники Православної Церкви України, Римсько-Католицької Церкви в Україні, Української Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Української Церкви Християн Віри Євангельської, Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн баптистів, Церкви адвентистів сьомого дня в Україні, Української християнської євангельської церкви, Об’єднання юдейських релігійних організацій України та Духовного управління мусульман України.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ