Підтримати нас

Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця-2016: Усюди для всіх

08 травня 2016 11:15
535
Поширити:

8 травня у всьому світі відзначається Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – це найбільша гуманітарна мережа в світі. Керуючись принципами нейтральності й нероздільності, Рух надає допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій і збройних конфліктів. Він складається з трьох компонентів:

•    Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ)
•    Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП)
•    190 Національних Товариств Червоного Хреста, в тому числі і Товариство Червоного Хреста України.

Товариство Червоного Хреста України – це майже 4 млн осіб, об’єднаних у 48673 первинних, 630 районних, міських та міськрайонних, а також 24 обласні та Київську міську організації. У цьому невеликому статистичному портреті постає найбільша в Україні благодійна громадська організація. Вона, відповідно до своїх гуманітарних принципів, намагається якомога краще прислужитися знедоленим, допомогти людині зберегти гідність у найскрутнішому становищі та зробити внесок у створення розгалуженої системи адресної допомоги громадянам, сприяючи органам державної влади в реалізації їхніх гуманітарних програм.

У всіх куточках планети Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця здійснює свою діяльність, щоб допомогти кожній людині. Всесвітнє співтовариство Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що об'єднує в своїх рядах майже півмільйона співробітників і 17 мільйонів добровольців, є потужною силою, здатною змінити на краще життя тих, хто перебуває в найбільш уразливому становищі. При цьому здійснюється низка різноманітних видів діяльності – від забезпечення потреб тих, хто постраждав внаслідок лих і ситуацій збройного конфлікту, до надання допомоги жителям міст і важкодоступних областей, а також захисту інтересів найбільш уразливих груп населення в тісній співпраці з представниками органів державної влади. Керуючись основними гуманітарними принципами, ми мобілізуємо всю силу гуманності, щоб рятувати життя і полегшувати страждання людей.

Учасники Руху працюють у всіх країнах світу і допомагають людям без будь-якої дискримінації за національною, расовою, статевою, релігійною ознакою чи політичними переконаннями.

Шановні журналісти, колеги, волонтери і партнери! Вітаємо вас з нашим спільним святом – Всесвітнім днем Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Червонохрестівці  нині працюють в Україні в зовсім інших – складніших – умовах. Кожного дня завдяки їхній відданості, гуманності та бажанню допомагати людям життя тих, хто опинився у важкій життєвій ситуації, покращується. Бажаємо вам здоров’я, енергії, благополуччя, оптимізму та нових досягнень! І – дякуємо вам!

З повагою, Херсонська обласна організація Товариства Червоного Хреста України
www.redcross.kherson.ua

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ