Підтримати нас

В Херсоні презентували проект щодо замовлення довідки про відсутність судимості через Інтернет

Автор статті
25 березня 2016 09:20
709
Поширити:

Керівник Головного управління Нацполіції в Херсонській області Артур Мєріков презентував журналістам провідних ЗМІ новий проект щодо замовлення через Інтернет довідок про відсутність (наявність) судимості.

- З початку березня уже 16 жителів Херсонщини скористалися цією послугою. Для цього їм не довелося приїжджати до відділів поліції, спілкуватися з посадовими особами та витрачати особистий час. Ми зробили ще один крок у переведенні послуг для населення в режим електронного доступу, що повністю виключило корупційну складову, - зазначив полковник поліції Артур Мєріков.

Про особливості роботи системи та детальну інструкцію щодо заповнення необхідних даних журналістам розповів керівник Управління інформаційного забезпечення ГУНП в області Олександр Федотов.

Бажаючим замовити довідку необхідно зайти на портал державних закупівель iGov.org.ua, авторизуватися за допомогою системи BankID через обслуговуючий банк або за допомогою електронного цифрового підпису, заповнити коротку форму замовлення та натиснути кнопку «Замовити послугу». Після цього заявка буде прийнята в роботу. Надалі на електронну адресу заявника надійде інформація про стан виконання заявки та подальші інструкції для отримання довідки. Після перевірки особи заявника за наявними базами даних Нацполіції України, виготовляється довідка, про що заявник також буде поінформований на його електронну пошту.

Олександр Федотов повідомив, що основна ідея запровадження системи - зробити цю послугу швидкою, зручною та комфортною для жителів області. Наразі спеціалісти Управління інформаційного забезпечення ГУНП працюють над запровадженням системи, яка дозволить отримувати довідку у найближчому до місця мешкання заявника відділенні поліції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ