Підтримати нас

“Він Теж”: команда «Слідство.Інфо» презентує фільм про насильство військовими РФ над чоловіками в Херсоні

Вгору
Автор статті
27 березня 2024 18:58
378
Поширити:

27 березня команда «Слідства.Інфо» презентує документальний фільм про українських чоловіків, яких російські військові тримали в катівнях Херсона за активну проукраїнську позицію. 

Про це йдеться на сторінці “Слідство.Інфо”.

Щоб примусити до співпраці та зламати чоловіків психологічно, військові РФ ґвалтували їх або погрожували зґвалтуванням, йдеться в повідомленні.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” журналістка, яка працювала над фільмом Яна Корнійчук розповіла, що кожна історія цінна і їх треба фіксувати, як окремий воєнний злочин. 

“Ми взялися за цю тему, бо вона досі вважається в суспільстві табуйованою, про яку не можна говорити”, – додала Яна.

Також вона зазначила, що зґвалтування та спроби зґвалтування чоловіків під час війни важливо висвітлювати, адже це свідчення для майбутніх міжнародних судів.

Журналістка розповіла, що важко було знайти чоловіків, які готові говорити про злочини російських військових. З кілька десятків людей зголосилося розповісти свою історію лише четверо. 

  • Журналісти “Вгору" неодноразово висвітлювали історії людей, які пережили російські тортури. Зокрема, писали про Тараса Букрєєва, якого незаконно ув’язнювали та тримали в російських катівнях 201  день. Понад рік були в полоні Олексій Барчук і члени його родини. Ув’язнювали виховательку дитячого садочку, блогерку Олену Наумову. Пережив російський полон староста Надеждівського старостинського округу Білозерської селищної ради Олександр Івченко. Тричі викрадали колишню керівницю Білозерської громади, а нині заступницю керівника агропідприємства «Дніпро» Антоніну Чередник. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ