Підтримати нас

"Війна дала Росії свого Гітлера": Жадан різко відповів на заяву кума Путіна

Автор статті
19 січня 2017 09:36
652
Поширити:

Письменник Сергій Жадан, у якого в соціальній мережі розпочалася літературознавча дискусія з українським політиком, кумом президента Росії Володимира Путіна, Віктором Медведчуком, порівняв главу Кремля з Адольфом Гітлером.

Свою відповідь він опублікував на офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зазначимо, що Медведчук на своїй офіційній сторінці засудив висловлювання Жадана про те, що російсько-українська війна поки що не дала українських Ремарка та Гемінгвея. Він зазначив, що навіть якби вони й з'явилися, то були б відштовхнуті сучасною вітчизняною літературою й видавцями через "патріотичний угар".

Відповідаючи на це, Жадан зазначив, що війна, можливо, й справді не дала Україні свого Гемінгвея, а ось Гітлера для Росії – без сумніву.

"Пане Медведчук, цілком можливо, що ця війна не дала (поки що) Україні свого Гемінгвея, але вона напевне дала Росії свого Гітлера. Можливо, в нього за вікном нині 1939-й, можливо, 1940-й, цілком можливо навіть, що він готується до свого 1941-го. Але річ у тім, що історія кожного Гітлера так чи інакше завершується 1945-м. Це вам будь-який Гемінгвей скаже. Так і передайте своєму куму", – написав Жадан.

 

Користувачі соцмережі у своїх коментарях зазначили, що в Україні ще з’явиться свій Гемінгвей, просто на це треба час. Загалом же вони порадили не прислухатися до слів кума Путіна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ