Підтримати нас

Відстріл – заборонено: лосів внесли до Червоної книги України

Vgoru
Автор статті
21 грудня 2017 10:32
610
Поширити:

Щойно наказ набере чинності, автоматично будуть скасовані ліміти на відстріл 160 лосів у нинішньому сезоні.

Лося внесено до Червоної книги України. Відповідний наказ було підписано напередодні, повідомив міністр екології України Остап Семерак на сторінці у Facebook.

"Наказ про внесення лося до Червоної Книги підписано. Насправді за ці 10 місяців – з моменту прийнятого мною рішення заборонити полювання на цих тварин, ми пройшли складний шлях, щоб вийти на сьогоднішній наказ. Пережили колосальний супротив, тиск, шантаж і брудну інформаційну кампанію, де нас не хотіли чути", – розповів міністр.

Також він пояснив, які наслідки цього наказу. "Це означає, що після державної реєстрації мого наказу мисливці не матимуть права вбивати цих тварин попри затверджені раніше ліміти", – зазначив Семерак.

Відзначив очільник Мінекології і те, що ситуація із браконьєрством в Україні украй негативна.

"Я також свідомий того, що в Україні є тотальна проблема з браконьєрством. Навіть підвищені влітку цього штрафи за цей незаконний вид діяльності не вирішують повністю ситуацію, адже для того, щоб штрафи діяли, потрібно, щоб справи доводилися до кінця, а не розвалювалися у судах… Це означає, потрібно вдосконалити систему державної охорони флори та фауни, нагляду і контролю. Тобто нам є над чим працювати", – резюмував Остап Семерак.

Додамо: щойно наказ набере чинності, будуть автоматично скасовані ліміти на відстріл 160 лосів у нинішньому сезоні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ