Підтримати нас

Відомо деталі вбивства військовими РФ 5 людей на Херсонщині, серед яких окупаційна голова Абрикосівки

28 квітня 2024 16:55
654
Поширити:
Олександр Кайгородцев (зліва) та Олександр Осипов. Фото: ЦЖР

У ніч на 24 квітня військові армії РФ Олександр Осипов та Олександр Кайгородцев вбили щонайменше п’ятьох людей на окупованій Херсонщині, серед яких окупаційна голова селища Абрикосівка Великокопанівської сільської громади Херсонського району Любов Тимчак.

Про мотив вбивств Центру журналістських розслідувань стало відомо з російських джерел.

За даними з російських джерел, версія з конфліктом через вільні будинки, в яких нібито не дозволили оселитися російським солдатам не відповідає дійсності й була створена для прикриття їхніх злочинів.

“Військовослужбовці частини 33702 Міноборони Росії 33-річний Олександр Осипов і 37-річний раніше неодноразово засуджений (зокрема і за вбивство) Олександр Кайгородцев усю ніч з 23 на 24 квітня їздили між двох сусідніх сіл Абрикосівка та Подо-Калинівка у пошуках алкоголю. Там, де їм відмовляли, вони вбивали мешканців та спалювали їхні будинки”, – пишуть російські джерела.
 У селі Подо-Калинівка на Жовтневій вулиці військові РФ розстріляли в спину біля огорожі на території власної ділянки 64-річну Валентину Старченко, вони кинули гранату в будинок та спалили її житло.

“Не менш трагічною була доля 32-річного жителя того ж села Сергія Шуваєва та його приятеля (відомо лише, що він є військовослужбовцем та його ім’я Максим). Очевидно, вбивці на той час знайшли алкоголь і напилися до безпам’ятства. Будинок Шуваєва на вулиці Леніна було спалено вщент, а тіла чоловіків було знайдено в лісосмузі на виїзді з села Абрикосівка. Їх застрелили та намагалися спалити”, – йдеться на російському каналі у телеграмі.
Російські військові також вбили голову окупаційної адміністрації села Абрикосівка з чоловіком.

“Щодо розправи над 54-річною головою адміністрації села Абрикосівка Любов’ю Тимчак та її співмешканцем 39-річним військовослужбовцем в/ч 11739 Олексієм Глініним, то їх вбивали з особливою жорстокістю. У будинок на вулиці Східна (село Абрикосівка) Олександр Осипов та Олександр Кайгородцев прийшли цілеспрямовано, бо вважали чиновницю та її чоловіка “ждунами”. Вбивці спотворили їхні тіла, розкололи черепи та намагалися спалити”, – додають у дописі.

На кожному місці злочину військові РФ залишили докази: гільзи, кулі, кільця від гранат. Пікап УАЗ «Патріот», що належить частині 33702, на якому вони пересувалися, виявили неподалік будівлі адміністрації села Подо-Калинівка. В авто знайшли автомат АК-12, гранати та бронежилет.

З російських джерел відомо, що кримінальну справу розслідуватиме 126 військово-слідчий відділ Слідкому РФ.

  • Нещодавно стало відомо, що 24 квітня за підозрою в усіх убивствах затримали двох військовослужбовців ЗС РФ: 34-річного Олександра Осипова і раніше судимого 36-річного Олександра Кайгородцева.
  • Херсонська обласна прокуратура повідомляла, що у випадку вбивства 65-річної Валентини Старченко з Подо-Калинівки російські військові також вимагали в неї гроші, але не отримали. Після цього її розстріляли.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ