Підтримати нас

Відомі імена двох зрадників, які служили в підрозділі «народного ополчення» Генічеська на Херсонщині, – ЦЖР

Vgoru
Автор статті
13 жовтня 2023 14:26
1,087
Поширити:

Стали відомі імена двох ліквідованих зрадників, які пішли служити в незаконному збройному формуванні  – це уродженці Генічеського району Херсонської області Максим Чалапко та Сергій Бондар.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається, нещодавно партизанський рух «Атеш» поширив інформацію про те, що члени незаконно створеного «народного ополчення» Генічеська загинули у повному складі на Запорізькому напрямку.

Максим Чалапко, 1985 року народження, мешканець станції Сиваш, все свідоме життя жив у Чонгарському старостинському окрузі. Він одружився з кримчанкою та коли Росія у 2014 році окупувала Крим, разом зі своєю родиною втік на півострів, де й пішов на співпрацю з окупаційною владою. Нещодавно Чалапко вступив до «добровольчого загону», сформованого окупантами на Херсонщині. Під час наступальних дій ЗСУ на Запорізькому напрямку його було ліквідовано, йдеться в дописі.

Фото зі сторінки ЦЖР

Другий Сергій Бондар,  1978 року народження, мешканець села Атамань Генічеського району. До окупації Криму служив в одній із військових частин міста Севастополя. У 2014 році після захоплення півострова військовими РФ, він не повернувся на підконтрольну територію України та перейшов на бік окупантів. Після повномасштабного вторгнення РФ та окупації Генічеського району, Сергій Бондар воював у складі окупаційних військ, був перекинутий на Бердянськ, де нещодавно його ліквідували сили ЗСУ.

Раніше ми писали, в тимчасово окупованому Генічеську на Херсонщині росіяни обходять квартири та приватні будинки місцевих жителів та перевіряють наявність російського паспорта. 

Крім того, до Генічеська та Скадовська завезли велику кількість "прокурорів" та "суддів" із Росії. Так, запрацювали окупаційні судові органи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ