Підтримати нас

Відновили електропостачання у чотирьох селах Херсонщини

Vgoru
Автор статті
07 липня 2023 08:45
438
Поширити:

Станом на ранок 7 липня відновили електрику у Станіславі, Олександрівці, Широкій Балці та Софіївці Херсонської області. Мережі цих населених пунктів зруйновані через російські обстріли. 

Про це повідомляє очільник Херсонської ОДА Олександр Прокудін. 

За його словами, у центральній частині мікрорайону Корабел подали газ до 19 приватних будинків. Водночас ще 100 трансформаторних підстанцій у місті відключені.

"Підстанції живлять оселі 19 тисяч абонентів. Енергетики обстежують, чистять та лагодять обладнання після затоплення, щоб повернути світло до домівок", — сказав Прокудін.

Територію Корабелу продовжують очищувати від наслідків затоплення, говорить Прокудін. За добу 70 фахівців очистили 19 квадратних кілометрів від мулу та бруду. Вивезли 100 тонн сміття. У Калинівській громаді обстежили сім підтоплених будинків та вивезли сім тонн відходів. У Білозерській – склали 36 актів пошкодженого майна.

Нагадаємо, у Високопільській громаді відремонтували понад сто будинків, які постраждали внаслідок російської військової агресії. До цього долучилися понад 350 волонтерів як з України, так із-за кордону. 

 

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ