Підтримати нас

Червоний Хрест не потрапив на лівобережжя Херсонщини після підриву Каховської ГЕС

Vgoru
Автор статті
05 липня 2023 14:35
494
Поширити:

Місія Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні не потрапила на лівий берег Дніпра після підтоплень від підриву Каховської ГЕС.

Про це розповіла регіональна директорка Аріан Бауер в інтервʼю Інтерфакс-Україна.

Україна й ООН 8 червня, за два дні після катастрофи, домовилися евакуювати постраждалих із тимчасово окупованих територій лівобережжя Дніпра. Червоний Хрест та ООН попросили в Росії про гарантії безпеки для своїх представників, але та їх досі не надала.

За словами Бауер, місія продовжує переговори, щоб отримати доступ до окупованих населених пунктів.

“Це завжди дуже складно. Ми неодноразово просили надати нам доступ туди та проситимемо надалі», — додала вона. Бауер зазначила, що з перших годин після підриву Каховської ГЕС Червоний Хрест був на звʼязку з владою Херсона й області та Миколаєва, щоби допомагати людям”.

Нагадаємо, у селах Кардашинка та Кохани понад 50 відсотків будинків зруйновані. Загалом у тимчасово окупованій Голопристанській громаді ситуація критична, як і на всьому лівобережжі Херсонщини.

У Дар’ївській громаді через затоплення внаслідок підриву армією РФ Каховського водосховища зруйновано понад 60 осель. Для людей, у яких зруйноване житло, облаштовують модульні будинки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ