Підтримати нас

“Вибухівка котилася по мені”: жителька Херсона двічі потрапляла під удар армії РФ

04 жовтня 2024 12:59
276
Поширити:
Жителька Херсона Анастасія. Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Окупаційні війська двічі дроном переслідували жительку Херсона, мати двох дітей Анастасію. Вперше їй вдалося втекти. Вдруге на неї скинули вибухівку, коли вона їхала на велосипеді.

Про це Анастасія розповіла американській журналістці Заріні Забріскі. 

За словами Анастасії, в суботу 28 вересня вона їхала на велосипеді та почула звук, що злетів дрон. Після цього жінка намагалася їхати в різні сторони, але військові РФ переслідували її. Потім піднялися вгору сфотографували Анастасію та скинули вибухівку.

“Він [військовий РФ] скинув вибухівку й вона котилася по тілу. Потім розірвалася біля ніг. Я згрупувалася як могла, тому лишилася жива”, – зазначила жінка.

Уламки від снаряда поранили обличчя та тіло Анастасії. Один із них лікарі не змогли дістати, він залишився у нозі.  

Перед цим у п'ятницю 27 вересня російський дрон також переслідував жінку, їй вдалося втекти. Як зазначає Анастасія: “я не могла повірити, що можу настільки швидко рухатися”.

  • Від 85-90% вибухів у Херсоні спричинюють дрони типу «Мавік». Їх використовують і для розвідки, і для скидів вибухівки.
  • З 1 по 26 вересня військові РФ випустили на Херсонщину 2 тисячі 170 дронів.
  • Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі “Вгору” розповів, що військові РФ накопичили велику кількість безпілотників типу “Shahed”. Росія запустила власне виробництво дронів аналогічних до безпілотників “Shahed” – “Гербери”, які відвертають систему протиповітряної оборони від самого “Shahed” і дають йому можливість намагатися влучити в той, чи інший об’єкт.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів