Підтримати нас

Окупаційні війська накопичили велику кількість безпілотників типу “Shahed”. Що відомо?

17 вересня 2024 14:40
448
Поширити:
Фото: ПК "Південь"

Військові РФ накопичили велику кількість безпілотників типу “Shahed”, які запускають із Приморсько-Ахтарска (РФ) та мису Чауда (Крим).

Про це повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі “Вгору”.

Він зазначив, що тактико-технічні характеристики таких безпілотників теж змінилися: 

“Вони можуть підійматися на більшу висоту. Їх довжина становить до 3-х метрів. Несуть в собі бойову частину до 40 кілограмів і можуть дуже довго зараз триматись в повітрі. Такі (ред. безпілотники) можуть літати по території держави, допоки їх не зіб’ють, доволі довгий час”.

Братчук також зазначив, що Росія запустила власне виробництво дронів аналогічних до безпілотників “Shahed” – “Гербери”.

“Вони відволікають систему протиповітряної оборони від самого “Shahed” і дають йому можливість намагатися влучити в той, чи інший об’єкт”, – додав він. 

  • У ніч на 17 вересня Сили протиповітряної оборони над територією Херсонської області знищили 4 ударні безпілотники "Shahed-131/136". За даними Повітряних Сил, загалом в результаті протиповітряного бою над територію України збито 34 ударні БпЛА з 51. Дрони запускали із напрямків: Курськ, Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – окупований Крим.
  • Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Херсонському напрямку спостерігається ескалація бойових дій.  Російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів