Підтримати нас

Ветеранам – по 400 грн

05 травня 2016 11:00
198
Поширити:

Кабінет міністрів збільшив розмір одноразової допомоги для ветеранів Другої світової війни до 400 грн., а сім'ї загиблих учасників війни отримають по 500 грн.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду. “У нас було передбачено, що учасники війни до свята отримають по 170 гривень. Ми вважаємо, що ми можемо збільшити цю цифру, ми знайшли резерви необхідні. Я просив би, щоб сьогодні Уряд підтримав пропозицію про те, що кожен ветеран, учасник війни отримає по 400 грн. до цих днів святкових, і відповідно сім'ї загиблих отримають 500”, – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Так, 400 грн. будуть виплачені одноразово учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога збільшено зі 170 до 400 грн. А членам сімей померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, виплатять по 500 грн. Раніше ця сума становила 465 грн.

Доручення про збільшення виплат було дано прем'єр-міністром Міністерству соціальної політики та Міністерству економічного розвитку і торгівлі під час засідання оргкомітету з підготовки та відзначення Дня пам'яті та примирення 8 травня і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня. Володимир Гройсман також закликав МВС, Національну поліцію, Державну службу з надзвичайних ситуацій забезпечити заходи безпеки і належний рівень громадського порядку під час  та травневих свят.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ