Підтримати нас

Вбили в російській катівні: на Херсонщині ексгумували тіло чоловіка

Vgoru
Автор статті
31 травня 2023 09:23
2,145
Поширити:

Прокурори та слідчі СБУ провели ексгумацію тіла чоловіка, який загинув від тортур російських окупантів в одній із катівень у Херсоні. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора України. 

За даними слідства, навесні 2022 року його затримали військові РФ та помістили до підвального приміщення будівлі, яку окупанти облаштували для ув’язнення та катування жителів. 

За попередніми даними, не витримавши двотижневого катування, чоловік помер. Під час розслідування правоохоронці встановили місце його поховання та провели ексгумацію тіла.

При огляді виявлено ознаки численних ушкоджень, серед яких переламані ребра. Наразі тіло чоловіка передано співробітникам судово-медичної експертизи.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” КК України. 

Раніше поліціянти ексгумували тіла двох закатованих херсонців за селищем Геологів. Один з убитих росіянами – 42-річний учасник територіальної оборони Херсона. Окупанти забрали його з дому 12 червня та відвезли в катівню. Від тортур військових РФ помер також 53-річний колишній учасник АТО, якого доставили в катівню 25 липня. На четвертий день перебування в буцегарні чоловік помер.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ