Підтримати нас

В Україні визначили порядок подання заяв на виплати рідним полонених військових

Vgoru
05 грудня 2016 09:51
221
Поширити:

Кабінет Міністрів затвердив порядок виплати грошового забезпечення сімей військовослужбовців, захоплених у полон або заручниками, а також інтернованих у нейтральних державах або безвісті зниклих.

Про це йдеться в постанові уряду №884 від 30 листопада, передають Українські Новини.

Документ передбачає, що виплата грошового забезпечення здійснюється з дня захоплення військовослужбовців членам їх сімей за заявою на ім'я командира (начальника, керівника) військової частини (установи, організації).

Регламентовано, що кошти будуть перераховувати до повного з'ясування обставин захоплення військовослужбовців.

Наголошується, що згідно з прийнятим порядком військовослужбовцям зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру.

Відповідно до супровідної інформації до документу, рішення прийнято для посилення соціального захисту військових Збройних сил, інших утворених відповідно до законів військових формувань та правоохоронних органів, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, які були захоплені в полон або стали заручниками на території проведення антитерористичної операції під час бойових дій і членів їх сімей.

У цьому порядку під терміном "безвісно відсутній військовослужбовець" слід розуміти зниклого безвісти при захисті вітчизни військового, щодо якого більше 15 днів немає відомостей про місце його перебування, крім відомостей про самовільне залишення військової частини або місця служби.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ