Підтримати нас

В Україні повідомили про "декомунізацію" системи соцстраху

Автор статті
29 січня 2020 13:30
595
Поширити:

В Україні хочуть розпочати реформу соціального страхування, яка переведе фонди на міжнародні стандарти звітності та дасть змогу перейти на приватне страхування.

Про це заявила сьогодні на брифінгу голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, передає кореспондент УНН.

"Що ми маємо на увазі під реформою фонду соціального страхування?... У нас існує три фонди, які працюють як фінансові установи публічного права - це Пенсійний фонд України, Фонд соціального страхування та Фонд безробіття. Всі вони працюють за принципами, які б я хотіла назвати радянськими. Я б хотіла б проанонсувати цю реформу як "декомунізація системи соціального страхування", яку ми маємо наразі в Україні", - сказала Третьякова.

За її словами, у першу чергу треба перевести облік цих фондів на систему, яка була б зрозумілою для всіх економістів та фінансистів, тобто перевести всі фонди соціального страхування на міжнародні стандарти фінансової звітності.

"Другий крок -  після того як налаштований облік, з якого ми маємо отримувати правильну інформацію... потрібно отримати фінансову звітність на базі цього обліку", - зазначила Третьякова.

Третій крок, за її словами, - планувати відсоток від заробітної плати, який потрібен, щоб забезпечити ризики тимчасової і постійної втрати працездатності на наступний рік.

"Але це завдання тільки перше, перший крок для того, щоб ми перейшли до приватного страхування, і запросили після такого обліку і такої звітності до страхування ризиків тимчасової і постійної втрати працездатності приватних страховиків України", - сказала Третьякова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ