Підтримати нас

В ОВА повідомили,скільки багатоквартирних будинків на Острові в Херсоні мають опалення

Автор статті
13 січня 2024 08:40
586
Поширити:

У Корабельному мікрорайоні Херсона станом на 12 січня 12 багатоквартирних будинків під’єднали до опалення.

Про це в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації  Сергій Орєхов.

За його словами, котельня в центральній тепловій мережі по району працює. Теплоносій йде по трубах належної температури й належної якості.

“Ми рекомендуємо, щоб будинки під’єднувалися до опалення. Неможливо зараз ввімкнути електрообігрівач і вийти з ситуації опалення квартири таким чином. Як ми вже казали, це [важливо] для збереження будівельних конструкцій багатоквартирного будинку, які вже другий сезон, може, не опалювалися”, – сказав Сергій Орєхов.

Також заступник зазначив, у 7 багатоповерхівок написали офіційні письмові відмови від під’єднання до опалення.

“Інші будинки, або в них проводяться зараз підготовчі роботи до приймання теплоносія, або, можна так сказати, вони вагаються. Багато з ким спілкувалися і визначається дата”, – зазначив Сергій Орєхов.

Він згадав випадок, коли жителі одного будинку на мікрорайоні Корабел не погодилися з рішенням керівника ОСББ, який категорично відмовився від теплопостачання. Попри відмову керівника ОСББ теплоносій подали до будинку.

Також Сергій Орєхов повідомив номер телефону гарячої лінії, за яким можна викликати аварійний підрозділ Теплоенерго, який допомагає з під'єднанням опалення та перекриває подачу води під час аварій. За його словами, викликати цих фахівців можна за телефоном гарячої лінії: 067 558 31 30.

21 листопада в Херсоні стартував опалювальний сезон, окрім Острова. У листопаді Херсонтеплоенерго все ще ремонтувало електромережу, до якої під’єднана котельня на Острові. 

У листопаді журналістка “Вгору” дізнавалася, що проти централізованого  теплопостачання на Острові висловилися декілька голів ОСББ. Адже виїхали багато людей, є ризики затопити квартиру, бо труби в будинках старі й не експлуатувалися деякий час. Також бракує сантехніків.

У грудні стало відомо, що в одному з п’ятиповерхових будинків під час перевірки системи опалення все ж сталася аварія. Було затоплено кілька квартир із четвертого по перший поверх. До кого звернутися за відшкодуванням збитків чи хоча б по допомогу, люди не знають. Власники чотирьох затоплених квартир склали спільну заяву до поліції зі скаргою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ