Підтримати нас

В Херсоні судитимуть продавчиню власної дитини

Автор статті
26 жовтня 2018 11:48
668
Поширити:

Уродженка с. Антонівка Скадовського району Херсонської області намагалася у липні цього року продати власного сина. Правоохоронці затримали її під час отримання коштів та передачі дитини покупцю.

Досудове слідство закінчилося, справа передана в Херсонський міський суд й 31 жовтня почнеться судовий розгляд.

Ця двадцятип’ятирічна мати й раніше потрапляла у в’язницю. У 2014 році її засудили до трьох років позбавлення волі за те, що вона залишила іншу дитину в небезпечному для життя стані, що спричинило її смерть (за ч.3 ст. 136 КК України).

Звільнилася жіночка в травні 2017-го, не працювала, проте почала шукати можливість розбагатіти за рахунок маленького сина - комусь продати його.

Мати-продавчиню затримали 4 липня цього року у херсонському сквері на вул. Залаегерсег, навпроти кафе «Медведьов», коли покупець передав їй 202 тисячі гривень за дитину.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що особа перебуває на диспансерному обліку у лікаря психіатра Скадовської Центральної районної лікарні з діагнозом: розумова відсталість в стадії дебільності.

До обвинуваченої застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, вона утримується в Херсонському слідчому ізоляторі. Тепер її будуть судити за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України (Торгівля людьми, дії вчинені щодо неповнолітнього його батьками,  - караються позбавленням волі до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої).

Судовий розгляд кримінального провадження буде здійснюватися колегіально у складі: головуючої судді Херсонського міського суду Наталії Корольчук, суддів Юлії Бочко та Олександра Зубова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ