Підтримати нас

В акваторії Чорного моря відбулись протимінні багатонаціональні навчання “Дайв-2021”

Vgoru
Автор статті
07 серпня 2021 07:00
1,111
Поширити:

У рамках "Дайв-2021" військові водолази тренувались знешкоджувати вибухонебезпечні предмети на глибині.

За інформацією служби зв’язків із громадськістю Командування Військово-Морських Сил ЗС України навчання були в акваторії Чорного моря.

Військові водолази України, Азербайджану, США, Румунії долучилися до спільної тренувальної операції з пошуку, ідентифікації та знешкодження вибухонебезпечних предметів під водою.

Під час навчання інтернаціональна тактична група, до складу якої увійшов зведений водолазний підрозділ ВМС Збройних Сил України, здійснила практичні водолазні спуски на підводний ґрунт та обстеження його на наявність небезпечних предметів, зокрема часів Другої світової війни.

Такі й подібні завдання учасники тренувань виконували з використанням імітаційних підривних засобів. Додатково було відпрацьовано й підйом затонулих об’єктів та технічні роботи з використанням спеціального підводного обладнання.

Коментуючи проведені протимінні багатонаціональні навчання керівник української складової “Дайв-2021” капітан 1 рангу Олексій Нестеров повідомив, що під час підготовки до навчань українські військові підготували спеціальну водолазну станцію контейнерного типу та встановили на борт пошуково-рятувального судна “Олександр Охрименко”. До складу цієї станції увійшло нещодавно закуплене новітнє спорядження, особливістю якого є можливість подачі повітря з поверхні. І під час навчання українські водолази вперше застосували це обладнання.

А на мінному загороджувачі Морських сил Румунії “Віцеадмірал Костянтин Балеску” військовослужбовці відпрацювали антисаботажні заходи із залученням доглядової команди та тренування з надання спеціальної медичної допомоги з використанням барокамери.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ