Підтримати нас

Увага, тюрми закриваються

Автор статті
28 листопада 2019 15:42
797
Поширити:

Міністерство юстиції у зв'язку з недостатнім фінансуванням планує масове закриття тюрем і скорочення персоналу, щоб за вивільнені кошти створити належні умови і підвищити зарплати в решті пенітенціарних установ.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська на презентації «To do list» Мін'юсту 28 листопада.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Три ключові мети, яких ми плануємо досягти, - це доступ ув'язнених до освіти і корекційних програм, збільшення фінансування на медицину, харчування і побут і збільшення заробітної плати працівників. На жаль, у сьогоднішньому бюджеті ми не змогли отримати збільшення фінансування пенітенціарної системи, тому єдиним виходом для того, щоб досягти цих цілей, буде масове закриття тюрем і скорочення кількості персоналу там, де тюрми не заповнені. Це буде важко, це буде складно, це потребуватиме багато ресурсів, але іншого виходу ми не маємо", - сказав Малюська.

У цьому контексті він висловив сподівання, що після цього скорочення Мін'юст зможе істотно збільшити заробітні плати решті працівників і "хоч якось привести до нормального стану" установи, які залишаться функціонувати.

Малюська також повідомив про плани Мін'юсту дати можливість працювати приватним СІЗО. За його словами, по суті, це буде щось на кшталт гарно охоронюваних готелів, де особи, в яких є кошти, зможуть перебувати в очікуванні вироку суду.

"За рахунок цих коштів ми зможемо покривати витрати на перебування осіб у звичайних слідчих ізоляторах. Спробуємо це зробити хоча б на одному пілотному проєкті і побачимо, наскільки ця бізнес-модель працююча, і надалі спробуємо розширити цей експеримент, якщо він виявиться успішним, на всю територію України. Для цього треба буде трошки змінити законодавство, але це теж у наших першочергових планах", - зазначив міністр.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ