Підтримати нас

Уряд України визначив додаткові можливості для отримання пенсій на деокупованих територіях та в районах бойових дій

Vgoru
Автор статті
17 вересня 2022 08:05
524
Поширити:

На період введення воєнного стану Кабінет міністрів визначив додаткові можливості для отримання громадянами пенсій або грошової допомоги на деокупованих територіях та в громадах, що перебувають в районах бойових дій.

Кошти можна буде отримати на руки після подання у будь-який орган місцевого самоврядування заяви про нарахування пенсії готівкою. Про це повідомляють на сторінці Міністерства соціальної політики України у Facebook.

“Мешканці деокупованих територій, яким нараховуються виплати на картку, зможуть отримати гроші на руки. Для цього необхідно подати у будь-який орган місцевого самоврядування заяву про нарахування пенсії готівкою, тобто Пенсійний фонд її отримає через сільського, селищного, міського голову, старосту, начальника військової адміністрації населеного пункту”, — йдеться в повідомленні. 

У міністерстві нагадали, що раніше заява про зміну способу виплати пенсії подавалася пенсіонером особисто до органу Пенсійного фонду України або в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Гроші доставлятиме Укрпошта. У випадках, коли Укрпошта” не має можливості здійснювати виплату і доставку пенсій, вони будуть перераховуватися на поточні рахунки, відкриті в АТ „Ощадбанк” за зверненням органів Пенсійного фонду України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ