Підтримати нас

Уродженку Костирки Бериславського району засудили до 6 років ув'язнення за проведення незаконного референдуму

25 вересня 2024 08:20
121
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Великоолександрівський районний суд Херсонської області виніс вирок щодо уродженки Костирки Бериславського району Херсонської області. Вона брала участь у проведенні незаконного референдуму. 

Про це йдеться у вироку суду. 

За даними розслідування, жінка незаконно працювала в дільничній виборчій комісії № 811. 

З 23 по 27 вересня 2022 року вона з урною для голосування обходила жителів Костирки та Новорайська, агітуючи голосувати їх за приєднання території Херсонської області до РФ. Також жінка вела облік людей, які проголосували. 

На суді жінка свою вину визнала частково оскільки їй потрібні були гроші на лікування хворої мами. Всі “учасники” зустрілись у день референдуму та їм роздавали списки, бюлетені та урни для обходу людей. Також жінка розповіла, що голосувати нікого не вмовляли. 

Голова комісії після незаконного референдуму виплатили їй 40 тисяч рублів. 

Один зі свідків зазначив, що в кінці вересня 2022 року в селі Костирка Бериславського району проводився незаконний референдум. До неї до двору прийшли дві жінки з урною та агітували голосувати. 

Жінці призначили покарання за частиною 2 статтею 28 та частиною 5 статтею 111-1 КК України. Вирок суду передбачає 6 років ув'язнення із позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов`язана з виборчим процесом та процесом референдуму на 10 років, без конфіскації майна.

  • За процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур 66-річній членкині незаконної дільничної виборчої комісії оголосили підозру в колабораціонізмі.
  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів