Підтримати нас

Правоохоронці оголосили підозру жінці, яка організовувала незаконний референдум на Херсонщині

23 вересня 2024 13:10
95
Поширити:

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур 66-річній членкині незаконної дільничної виборчої комісії оголосили підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, жінка увійшла до складу дільничної виборчої комісії, яка незаконно працювала в Бургунці Бериславського району Херсонської області. 

Референдум організовувала окупаційна влада у вересня 2022 року. Жінка зі списком виборців та урною для голосування, а також бюлетенями обходила домівки місцевих жителів. А також переконувала їх голосувати за приєднання території Херсонської області до РФ.  

Їй інкримінували частину 2 статтю 28 та частину 5 статтю 111-1 КК України.Також їй обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Жінці загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та із конфіскацією майна або без такої.

  • Суд визнав винною в колабораціонізмі жительку Милового Бериславського району на Херсонщині Ліну Данилець. За допомогу в проведенні незаконного референдуму жінка отримала 5 років ув’язнення.
  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів