Підтримати нас

Засудили жительку Милового на Херсонщині, яка допомагала проводити незаконний референдум

18 вересня 2024 15:58
164
Поширити:
Фото: СБУ

Суд визнав винною в колабораціонізмі жительку Милового Бериславського району на Херсонщині Ліну Данилець. За допомогу в проведенні незаконного референдуму жінка отримала 5 років ув’язнення.

Про це повідомили в управлінні СБУ в Херсонській області.

Також її на 10 років позбавила права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги.

Суд встановив, що у вересні 2022 року жінка взяла участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо приєднання окупованої території Херсонщини до складу РФ.

Працюючи в окупаційному “виборчкомі”, Данилець агітувала односельців взяти участь у “референдумі”, складала попередні списки «виборців» та готувала відповідні бланки для «голосування». Також у супроводі російських військових обходила будинки місцевих жителів. У разі відмови проголосувати, засуджена погрожувала незаконним затриманням, стверджують правоохоронці.

Зазначається, що після звільнення правобережжя Херсонщини Ліна Данилець намагалася переховуватись, змінюючи місця свого проживання. Проте її затримали.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів