Підтримати нас

Уряд Великої Британії готує законопроект про вихід із ЄС

08 листопада 2016 16:31
217
Поширити:

Британський уряд готує законопроект про вихід країни з Європейського Союзу, попри рішення Високого суду щодо погодження Brexit із парламентом.

"Уряд тихо готує перший проект закону, який запускає статтю 50 Лісабонського договору – офіційного процесу виходу з ЄС, якщо Вищий суд не задовольнить його апеляцію", - повідомляє Sky News із посиланням на власні джерела.

Кінцевий термін початку виходу з ЄС призначений на березень 2017-го прем'єр-міністром Сполученого Королівства. Тому уряд має розпочати роботу над цим законопроектом зараз, аби встигнути "проштовхнути" його в парламенті, пише видання.

Минулого тижня урядовці відмовилися давати коментарі стосовно роботи над законопроектом щодо реалізації Brexit у разі, якщо Вищий суд у Лондоні не задовольнить апеляцію. Наголосили при цьому, що уряд приклав усіх зусиль для перемоги справи в суді.

3 листопада у Британії Високий суд ухвалив, що уряд не може ввести в дію статтю 50 Лісабонського договору, яка формально запускає процедуру виходу з Євросоюзу, без схвалення парламенту. Уряд Великої Британії подав апеляцію на це рішення до Верховного суду. Її розгляд очікують на початку грудня.

Референдум у Великій Британії відбувся 23 червня 2016 року. 51,9% виборців проголосували за вихід країни із Європейського Союзу. Через це прем'єр Девід Камерон 13 липня пішов у відставку. На посаді його замінила Тереза Мей.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ