Підтримати нас

Улюблені банки нардепів

Vgoru
09 листопада 2016 13:35
204
Поширити:

В якій валюті, скільки, і в яких саме банках нардепи тримають гроші. І що обрані ними фінансові установи можуть розповісти про народних обранців.

7,5 мільярдів гривень. Саме стільки готівки зберігають народні депутати і члени їх сімей.

 На депозитах у банках нардепи тримають значно менше грошей, ніж в "кеші" — трохи більше 1,2 млрд грн. Якщо ти постійно "на чемоданах"і не впевнений у завтрашньому дні, то це, мабуть, найкраща стратегія.

 ЕП проаналізувала, в яких саме банках нардепи тримають депозити. Ключові валюти — гривні, долари та євро, які були переведені у національну валюту за курсом НБУ.

 Загалом все виглядає досить логічно, за виключенням хіба що "топових" позицій деяких кептивних банків — таких як "Кліринговий дім", який окупувала "газова" група Льовочкіна-Бойка та "Асвіо Банк", який належить Олександру Супруненку.

 
Банк для народного депутата, в якому той тримає депозит чи відкрив рахунок – майже як дзеркало душі. Перефразовуючи відомий афоризм Евріпіда: "Скажи, де ти тримаєш гроші, і я скажу, хто ти".

 Насправді, в деяких випадках за назвою фінансової установи, яку обрав нардеп, криється набагато більше, ніж можна побачити в його скромній біографії, розміщеній на сайті Верховної Ради.

 Наприклад, банк "Кліринговий дім" окупувала так звана "газова" група – Сергій Льовочкін, Сергій Бойко та інші.

 А от бізнес-партнер голови МВД Арсена Авакова Ігор Котвицький тримає величезну суму грошей в "доньці" російського "Сбєрбанку".

 Тетена Чорновол тримає кошти у банку "Фортуна", який належить бізнесмену Сергію Тищенко. Останнього, до речі, називають другом Сергія Пашинского та обвинувачують в розтраті активів біглого Сергія Курченка.

 А Ніна Южаніна, голова "податкового" комітету ВР, тримає гроші в маленькому Міжнародному інвестиційному банку, який належить Петру Порошенко. Непогана стратегія, чи не так?

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ