Підтримати нас

Українці святкують Всесвітній день туризму

Автор статті
27 вересня 2020 03:00
611
Поширити:

Туризм - один із найулюбленіших видів дозвілля українців.

Зокрема, як відомо, останніми роками Херсонщину називають майже туристичним взірцем нашої країни. Сьогодні, 27 вересня, наші громадяни можуть долучитися до святкування Всесвітнього дня туризму, який встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 року в місті Торремолінос, Іспанія.

До речі, ще у жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації - головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму, що є виконавчим органом ООН та займається активізацією та розвитком туризму, розробкою та впровадженням світової туристичної політики.

У вересні 1999 року на XIII сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації, що проходила у м. Сантьяго (Чилі), Україну навіть було обрано до Виконавчої ради організації.

Сьогодні ж відзначається День туризму, як всеукраїнський день. Його встановлено «…на підтримку ініціативи Державного комітету України по туризму…» згідно з Указом Президента України «Про День туризму» від 21 вересня 1998 року № 1047/98.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ