Підтримати нас

Українці масово відмовляються від "Ланосів": тренди авто ринку

Vgoru
Автор статті
30 січня 2018 06:26
584
Поширити:

Народ купує за готівку недорогі економічні машини і придивляється до електромобілів

2017 року українці купили на 25% більше нових автомобілів, ніж 2016-го, підрахували фахівці "Укравтопрому". Трійка лідерів колишня: японські, французькі та німецькі машини. А ось вітчизняних "Ланосів" купили майже вполовину менше. Експерти авторинку очікують цього року зростання продажів ще на 20% і бум попиту на електромобілі. 

Що в тренді

Другий рік поспіль покупці віддають перевагу іномаркам відомих брендів, що належать до середнього класу (див. інфографіку).

__2017_01

З моделей найзатребуваніші так звані "паркетники" – автомобілі з повним приводом, або з неповним приводом (вони дешевше на 20-25%), але з високим дорожнім просвітом і кузовом універсал (ззаду є двері до салону, задні сидіння складні). Це дозволяє виїхати родиною або компанією на природу, на дачу, є місце для речей, а при потребі можна перевезти не важкий великогабаритний вантаж. Далі йдуть класичні 4-дверні хетчбеки і седани (зі звичним багажником), причому як дорогі, так і дешевші.

Недорогі іномарки стали альтернативою нашому "Ланосу" – за рік продажі нових "Ланосів" впали на 38% (до 1700 шт.). Водночас електромобілів, правда, переважно б/в, продано 2700 шт. У вісім разів виріс попит на дешеві мікролітражки з Узбекистану, їх продано майже 2400 шт., або 2,8% ринку нових авто.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ