Підтримати нас

Україна потрапила в топ-10 країн за сумою призових за золото Олімпіади-2016

09 серпня 2016 02:00
626
Поширити:

Україна потрапила до списку перших десяти країн, що планують платити своїм спортсменам найбільше за золоті медалі Олімпійських Ігор у Ріо-де-Жанейро.

Як повідомляє Tribuna.ua, за кожне здобуте золото українські спортсмени отримають 125 тисяч доларів. Вище за Україну в цьому рейтингу розташовуються лише дев’ять країн, серед яких лише одна входить до Європейського союзу – це Італія, яка заплатить своїм спортсменам за кожне “золото”  184 тисяч доларів.

Крім того, у Топ-10 увійшли чотири країни з Асоціації держав південно-східної Азії (АСЕАН) – Сінгапур (745 тис. доларів), Індонезія (379 тис. доларів), Таїланд (314 тис. доларів), Філіппіни (237 тис. доларів).

Також у списку десяти присутні Азербайджан (510 тис. доларів), Казахстан (250 тис. доларів), Узбекистан (200 тис. доларів) та Білорусь (150 тис. доларів).

До слова, Великобританія, Норвегія, Швеція і Хорватія взагалі нічого не платять своїм призерам ігор.

Зазначимо, що аналітична компанія Gracenote прогнозує Україні шість золотих медалей. Аналогічний медальний прогноз надали аналітики інвестиційного банку Goldman Sachs. Збірну України на Олімпійських іграх  представлятимуть 205 спортсменів. Прапороносцем збірної  на церемонії відкриття стане найстарший спортсмен у складі нашої національної дружини – 48-річний стрілець Микола Мільчев.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів