Підтримати нас

Україна на смітті може заощадити мільярд кубів газу на рік

Автор статті
25 червня 2018 12:44
650
Поширити:

За розрахунками Держенергоефективності, з 10 мільйонів тонн сміття, яке потрапляє на полігони, можна виробляти 3,5 мільйони гігакалорій теплової енергії та 1,2 мільярда кіловат-годин електроенергії на рік.

Якщо Україна почне виробляти енергію зі сміття, то зможе заощадити до мільярда кубометрів газу на рік, а також розв’язати проблему сміттєзвалищ, наголосив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час наради з експертами.

Про це повыдомляє сайт Український інтерес

“Розробка ефективного стимулюючого законодавства для реалізації проектів щодо генерації енергії зі сміття сприятиме переробці відходів, зменшенню сміттєзвалищ, диверсифікації джерел енергії, зниженню тарифів на вивезення сміття, покращенню екологічної ситуації в країні, а також конкуренції на цьому ринку”, – наголосив Савчук, цитує прес-служба агентства.

Раніше голова Представництва Європейського Союзу, посол Хюг Мінгареллі заявив, що ЄС готовий надати Україні 100 мільйонів євро на підвищення енергоефективності.

У квітні уряд підписав угоду з Європейською Комісією щодо фінансування Програми підтримки енергоефективності в Україні. Загальна вартість програми – 268 мільйонів євро, з яких Євросоюз внесе 50 мільйонів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ