Підтримати нас

Указ Трампа в дії: на 5-річного хлопчика одягли наручники в аеропорту

01 лютого 2017 13:30
207
Поширити:

У Міжнародному аеропорту Даллеса (США) поліцейські затримали 5-річного хлопчика, що прилетів з Ірану. Дитину понад 4 год. тримали в наручниках у рамках процедури "екстремальної перевірки" пасажирів із мусульманських країн. Її запровадив своїм указом президент США Дональд Трамп.

В аеропорту на хлопчика чекала мати. Після закінчення перевірки схвильована жінка зустріла сина обіймами і поцілунками, повідомляє The Independent.

Пізніше з'ясувалося, що хлопчик є громадянином США. Живе у штаті Меріленд разом із матір'ю, що має іранське походження. Повертався додому з Ірану в супроводі знайомої родини.

Інцидент був знятий на відео і викликав шквал критики.

У Білому домі затримання хлопчика пояснили "можливою загрозою національній безпеці". "Припускати, що хтось не становить загрози тільки з огляду на вік і стать, було б помилковим і неправильним", - заявив речник Трампа Шон Спайсер на брифінгу для журналістів.

У свою чергу, сенатор від штату Меріленд Кріс Ван Холлен піддав інцидент суворій критиці. Те, що сталося, назвав "кричущим неподобством" – тим більше, що жінка завчасно попередила працівників аеропорту про прибуття сина. "Цей 5-річний громадянин США і мешканець штату Меріленд не є загрозою для нашої країни", – написав політик у Twitter.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ