Підтримати нас

У день початку оголошення вироку Надії Савченко у Херсоні пройшла акція на її підтримку. ФОТО

Vgoru
21 березня 2016 16:32
202
Поширити:

У акції взяли участь представники різних політичних партій і громадських організацій.

Промовці зазначали, що Надія Савченко стала одним з символів боротьби України за свою незалежність. Було сказано, що “вона вже увійшла у підручники історії як видатна постать, але треба, щоб у цих підручниках було написано, що Росію змусив звільнити Надію Савченко величезний тиск, започаткований Україною”.

Також було зазначено, що російська влада сама розуміє, що справа Савченко — дуже погана фальсифікація. Само тому не відбулися раніше заплановані антиукраїнські акції біля суду міста Донецька у Ростовській області. Бо це виглядало б зовсім жалюгідно.

Український військовослужбовець Надія Савченко була полонена та на початку липня 2014 р. опинилась на території Російської Федерації. Її звинуватили у вбивстві російських журналістів, хоча перед тим її було захоплено та ув'язнено проросійськими сепаратистами, активну співпрацю з якими офіційна влада Російської Федерації не визнає. Рішенням ПЦ «Меморіал» Надія Савченко офіційно визнана політичним в'язнем. Сьогодні почалося оголошення судового вироку.

${gallery:fddb77bb7a93ccfb700e2bcf1f34ef68}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ