Підтримати нас

У військових частинах Херсонської області офіційно затверджені посади капеланів

Vgoru
09 серпня 2017 13:16
602
Поширити:

Про це „Українському півдню” повідомив головний капелан Херсонської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату Ігор Семеніхін.

Вже близько двох місяців чотири капелани несуть священицьку службу у військових частинах Збройних Сил, Нацгвардії та прикордонної служби. З вересня буде введено ще одну посаду, на яку вже є кандидатури.

Від самого початку створення служби капеланів у багатьох священиків виникали побоювання – ніхто з них раніше не виконував обов’язків духовної опіки солдат і офіцерів. Але всі, хто вступив до військових частин, не розчарувались. Капелани щоденно підтримують молодих хлопців-строковиків, піднімають бойовий дух. З контрактниками та прикордонниками ведуть розмови з протидії корупції, мотивують військовиків – служба не заради матеріальних благ, а заради миру й спокою співгромадян”, – розповів протоієрей, головний капелан Херсонської єпархії УПЦ КП Ігор Семеніхін.

Вже вдруге повернувся з ротації зі Сходу капелан 57-ої бригади Микола Довгань. Бригада розташовується поблизу Донецька, в одній з напружених точок лінії розмежування. На війні всього вдосталь – страху, болі, безвихідних ситуацій, тому головне призначення капелана бути поряд, підтримувати і молитися разом з тими, хто захищає нашу незалежність.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ