Підтримати нас

У травні аграрії придбали з торгів права оренди на понад півмільйона гривень

07 червня 2018 02:01
194
Поширити:

У травні нинішнього року з аукціонів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, в оренду на 7 років були передані 13 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у 5 районах області. Їх загальна площа склала 155,3 га.

Найпривабливішим для аграріїв став Олешківський район – тут вони придбали права оренди на 6 земельних ділянок загальною площею близько 71,5 га. У Великоолександрівському районі з торгів передали в оренду 3 ділянки площею майже 31 га, у Нововоронцовському – 2 ділянки площею 27,4 га, у Каланчацькому та Скадовському – по одній ділянці площею 11,4 та 14,1 га відповідно.

За результатами земельних торгів у травні орендну ставку в середньому вдалося підвищити з 8 % до 47,41 % від нормативної грошової оцінки землі, у деяких випадках розмір орендної плати збільшився у 6-8 та навіть у 27 разів. Вже за перший рік користування землею переможці торгів сплатили до місцевих бюджетів понад 550,6 тис. грн. орендної плати. Принаймні стільки ж надходитиме щороку впродовж усього терміну дії договору оренди.

В цілому за 5 місяців в області були продані права оренди на 26 ділянок загальною площею близько 482 га на території 10 районів області: Великоолександрівського (3), Генічеського (2), Горностаївського (1), Іванівського (5), Каховського (1), Каланчацького (1), Нововоронцовського (2), Новотроїцького (2), Скадовського (3) і Олешківського (6). До місцевих бюджетів надійшло більш ніж 1,1 млн. грн. орендної плати.

Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ