Підтримати нас

У Таврійську на Херсонщині військові РФ захопили лікарняний комплекс і “приєднали” його до Нової Каховки

28 травня 2024 13:36
407
Поширити:
Лікарняний комплекс у Таврійську, вересень 2021 року. Фото: ЦЖР

Російські військові після захоплення лікарняного комплексу в місті Таврійськ Каховського району Херсонської області незаконно приєднали його до лікарні сусідньої Нової Каховки й намагаються відновити його роботу.

Про це Центру журналістських розслідувань розповів Микола Різак, начальник Таврійської міської військової адміністрації.

Він розповів, що Центр первинної медико-санітарної допомоги Таврійської міської ради військові РФ захопили цьогоріч. Через це у Таврійську він перестав працювати, наразі, після двох місяців простою, окупаційна влада намагається відновити роботу центру

“Єдиний лікар, який пішов на співпрацю з ворогом – терапевт Скирденко Володимир Петрович. Ми з ним уже розірвали трудові відносини. Він веде там прийом. Також туди приїжджають якісь незрозумілі лікарі. Наскільки відомо, зараз цей лікарняний комплекс працює у окупантів двічі на тиждень”, – каже Микола Різак.

За його словами, лікарям, які пішли на співпрацю з окупаційною владою, щомісяця доплачують до зарплати 50 тисяч рублів, а медсестрам – 30 тисяч. Наразі зарплати лікарів сягають 200 тисяч рублів.

У 2023 році російські військові вперше спробували захопити лікарняний комплекс, але тоді вони лише демонтували українську символіку. Довгий час центр продовжував надавати медичні послуги місцевим жителям, пише ЦЖР.

  • Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі “Вгору” розповів, що на території окупованої Херсонської області незаконній владі вдалося закрити необхідність у медичному персоналі на 30-35%.
  • Жителі окупованої території Херсонської області не можуть отримати доступ до медичних послуг без обов’язкового медичного страхування, для оформлення якого необхідний паспорт громадянина РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів