Підтримати нас

У Силах оборони пояснили чи є загроза прориву армії РФ з боку Дніпровських островів поблизу Херсона

22 жовтня 2024 20:22
189
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Загрози прориву російських військ з боку Дніпровських островів поблизу Херсона немає. Проте щодня на Придніпровському напрямку відбувається не менше п'яти-семи штурмів із застосуванням човнів та інших плавзасобів.

Про це в етері телемарафону “Єдині новини” розповів речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин.

За його словами, армія РФ намагається наростити кількість штурмів і залучити більше  особового складу для формування штурмових груп.

“Щодо острівної частини лінії бойового зіткнення, яка розташована навпроти Херсона, то вона перебуває під вогневим контролем Сил оборони України. Тому поблизу самого Херсона такої великої небезпеки прориву чи форсування Дніпра немає. Проте не виключене форсування ворогом деяких проток і намагання захопити деякі острови, які там є”, - повідомив Волошин.

Російські військові проводять розвідувально-пошукові дії та намагаються виявити вогневі засоби Сил оборони на островах у дельті Дніпра.

“Ворог увесь час намагатиметься пройти на правий берег, тому що він розуміє, що отримавши під контроль острови, він може ще більше загрожувати і Херсону, і тим населеним пунктам, які розташовані на правому березі”, - зазначив речник Сил оборони.
  • Армія РФ перекинула на Тендрівську косу (північна частина Чорного моря, біля берегів Херсонської області) дивізіон річкових катерів з окупованого Севастополя та посилила свої позиції на Кінбурнській косі.
  • В ефірі “Вгору” співзасновник Deep State повідомив, що  на лівобережжі Херсонщини російські війська перебувають у позиції оборони. Але навіть попри перекидання РФ своїх військових на інші напрямки там залишається достатньо велике угрупування.
  • За даними аналітиків ISW, тривають бої на островах у дельті Дніпра. Зокрема, на островах Білогрудий, Козацький та Мілкий.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів