Підтримати нас

У Росії, імовірно, змінили командувача військ на Херсонщині через успіхи ЗСУ на лівобережжі – ISW

Автор статті
30 жовтня 2023 08:46
970
Поширити:

Імовірно, у Росії змінили Олега Макаревича – командувача окупаційним угрупованням військ "Дніпро", яке діяло на Херсонському напрямку. Можливо, невеликий український "плацдарм" у селищі Кринки на лівобережжі Херсонщини став причиною усунення Макаревича.

Про це йдеться у звіті Американського інституту вивчення війни (ISW).

“Міністерство оборони (МО) Росії на момент публікації не оголосило й не підтвердило інформацію про звільнення Макаревича й навряд чи зробить це, враховуючи його тенденцію регулярно приховувати резонансні зміни військового командування”, – написали у звіті.

Як повідомляють в ISW, один російський блогер заявив, що президент Росії Володимир Путін відправив Макаревича у відставку під час свого нещодавнього візиту до штабу Південного військового округу в Ростові-на-Дону 19 жовтня. 

Кремлівський блогер стверджував, що чутки про звільнення Макаревича з’явилися минулого тижня і що його усунення “давно назріло” через його управління військовою ситуацією на херсонському напрямку. 

"Повідомлення про звільнення Макаревича вказує на те, що Кремль або російське військове командування можуть бути достатньо стурбовані та скептично налаштовані щодо його здатності відбити нещодавню більш масштабну, ніж зазвичай, наземну операцію України на лівобережжі Херсонської області", — написали в Інституті.

Пов’язаний із Кремлем блогер стверджував, що невеликий український "плацдарм" у Кринках на лівобережжі Херсонщини, імовірно, став причиною усунення Олега Макаревича.

Інший блогер заявив, що українські "плацдарми" на лівому березі створюють небезпечний прецедент і що російські війська під командуванням Макаревича не змогли адекватно протистояти українським загрозам і відповідати на них, ідеться в дописі.

У звіті Інституту написали, що опонентам командувача, можливо, вдалося переконати президента Росії в нездатності Макаревича командувати військами на Херсонському напрямку на тлі посилення українських атак.

Раніше в ISW повідомляли, що, ймовірно, українські війська зберігають позиції в Кринках станом на 26 жовтня, попри спроби Росії витіснити українські сили.  Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк сказала, що непідтверджені заяви дуже шкодять бойовій роботі ЗСУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ