Підтримати нас

Непідтверджена інформація щодо ЗСУ на лівобережжі Херсонщини дуже шкодить бойовій роботі – Наталія Гуменюк

Vgoru
22 жовтня 2023 07:48
1,867
Поширити:

В американському Інституті вивчення війни (ISW) написали, що, ймовірно, українські військові просунулися на лівобережжі Херсонщини. 

У телемарафоні керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк сказала, що непідтверджені заяви дуже шкодять бойовій роботі ЗСУ. 

“У стверджувальному тоні говорити про це зарано, тому що це висновки аналітиків, які сприймають твердження військкорів РФ як докази. Дуже дивно це чути”.

Наталія Гуменюк говорить, що акцентується бойова робота на контрбатарейній боротьбі. Є задача вичистити частину лівобережжя від росіян, щоби зменшити обстріли правого берега й убезпечити цивільних. 

“Про просування в таких масштабах не йдеться. Ідеться про бойову роботу, результати якої можуть бути проголошеними тільки тоді, коли є закріплений результат. Такі оголошення, які лунали і раніше, дуже шкодять бойовій роботі. І вже неодноразово було прояснено, що робота навколо якогось наслеленого пункту без закріплення не вважається завершеною. Тому не поспішаймо, а довіряймо військовим”, – сказала речниця.

Також Наталія Гуменюк додала, що на лівобережжі Херсонщини посилюється “полійцейський тиск” на населення. Окупанти вишукують проукраїнськи налаштованих людей, тих, хто ще не отримав російський паспорт. І вони намагаються провести насильницьку паспортизацію. 

Але, за її словами, люди переховуються, не хочуть виходити на контакт з окупаційною владою, з колаборантами та з представниками військових.

Нагадаємо, за добу росіяни скинули 36 керованих авіаційних бомб на шість населених пунктів Херсонщини. Більшість з них – у Бериславському районі. Є багато руйнувань.

За 21 жовтня росіяни 103 рази обстріляли правобережжя Херсонщини 513 снарядами. Через російську агресію одна людина дістала поранення – 72-річний чоловік у Станіславі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ