Підтримати нас

Українські війська незначно просунулися на лівобережжі Херсонщини – ISW

Автор статті
28 жовтня 2023 07:42
1,899
Поширити:

Як проаналізував Інститут вивчення війни (ISW), станом на 27 жовтня українські війська незначно просунулися на лівобережжі Херсонської області.

Про це йдеться у звіті ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 27 жовтня, показують, що українські сили просунулися далі на південь під Антонівським мостом на північ від Олешок. 

У звіті наводять інформацію від відомого російського блогера. Як передає ISW, він заявив, що українські війська зберігають позиції в Кринках станом на 26 жовтня, попри спроби Росії витіснити українські сили. 

Цей блогер також стверджував, інформують в ISW, що українські сили нібито безрезультатно атакували поблизу Піщанівки й продовжують діяти вздовж дороги поблизу Підстепного та Козачих Лагерів. 

До того ж російський блогер заявив, що на східному березі Херсонської області діють сім українських штурмових груп, але розмір цих груп поки не назвав, ідеться в дописі.

Раніше в американському Інституті вивчення війни (ISW) теж повідомляли, що, ймовірно, українські військові просунулися на лівобережжі Херсонщини. Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк сказала, що непідтверджені заяви дуже шкодять бойовій роботі ЗСУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ